BOXMEER – Grillroom en pizzeria Kapadokya is een jaar na de fatale brand weer open. In de tussentijd was het behelpen.
Door Twan Dohmen
Kort na de brand in de nieuwjaarsnacht 2019 opende Celal Gönen (50) met zijn compagnon Mustafa Yuksel weer hun zaak aan het Wilhelminaplein. “Door het bluswater waren we alles kwijt. De gehele
zaak stond blank en wij hebben heel snel alles weer opgebouwd”, zegt de Turkse ondernemer.
“Voor de brand hadden wij nog de hele keuken verbouwd”, aldus Gönen. “Twee maanden hebben wij stil gelegen, daarna konden wij met een geïmproviseerde keuken zorgen dat onze klanten altijd terecht konden. Ook de afhaalservice ging het hele jaar door.”
“Het was een hele klap, maar onze klanten in Boxmeer en omgeving hebben ons er door heen gesleept. Zij vonden dat wij moesten doorgaan, dat hebben wij dus gedaan en het is gelukt. Ik ben nu weer blij, een superopluchting, het is alsof er duizend kilo van je af valt.”
De hele zaak is gestript, de vloer is vervangen en nieuwe banken, tafels, plafond en elektra sieren het sfeervolle interieur. Kapadokya is weer zeven dagen in de week geopend. Om er een hapje te eten in het restaurantgedeelte, of om een lekker mediterraans gerecht af te halen. Ook worden gerechten thuis gebracht.
Voor Gönen is de steun van de bevolking de belangrijkste reden geweest de schouders on de herbouw te zetten. Hij begon in 1995 in de horeca met een zaak in Nijmegen. Ook werkte hij bij Norma in Boxmeer. Collega’s raadde hem aan in Boxmeer te beginnen. Zo gebeurde in 2003. “Ik voel me echt thuis in deze regio, we hebben de boel weer opgepakt en zijn niet geen treuren.”
De herbouw van het bovengedeelte van het pand is nog niet geheel duidelijk. De herbouw van de kamerwoningen tot een tweetal appartementen is nog niet goedgekeurd door de gemeente Boxmeer. “Nog even afwachten”, aldus Celal Gönen, die hoopt dat het ook met dat onderdeel de goede kant op gaat.
Foto: John Hoffman